Blues og sjokolade

Jeg håper ikke overskriften signaliserer kjærlighetssorg med påfølgende manisk sjokolademauling. Det er i alle fall ikke tilfelle. Tvert i mot er det harmoni med meg og han nye (som snart må få et annet navn, jeg vet bare ikke hva). Men alt skjer veldig gradvis, altså. Babysteps. I går spurte han om han kunne ta et bilde av meg og jeg besvimte nesten av glede og flauhet. Ok, digresjon avsluttet.

Det er lenge siden jeg lærte at man bør tilstrebe enhetlige tekster. Det er en av mine kjepphester, og en av de bedre om jeg så skal si det selv. Fokus. Det er viktig. Men nå skal jeg drite litt i det og skrive om to ting i ett innlegg. Blues, altså. Og sjokolade. Vi tar det alfabetisk:

Siden det er fredag og allting tenkte jeg å anbefale noe til de av dere som bor i Oslo. Dere andre også, for den del, men da må dere komme hit på besøk!

Nye utesteder åpner og stenger hele tida, og siden jeg ikke akkurat er noen utelivsløve får jeg ikke nødvendigvis med meg alle slike nyvinninger før de forsvinner.

Siste tilskudd på Oslos nattehimmel er noe så sært som en blues-klubb. Jeg er ingen blues-fan, per se. Men jeg er fan av bra steder og god musikk, og jeg synes vi skal støtte bra folk som åpner bra steder. (Kunne jeg fått med flere «bra» i èn setning?)

Crossroads ligger i Maridalsveien, og er et akkurat passe lite og stort konsertsted. Det er en hyggelig pub, og i tillegg er det et veldig bra spisested, med matservering fram til klokka ti. Liten men variert meny og utrolig hyggelig betjening. Mens du venter på maten får du godt brød med deilig hvitløkssmør, alt smaker hjemmelagd og prisene er det ingenting å si på. Er du ikke lysten på alkohol, har de god kaffe fra Tim Wendelboe.

Jeg satt der sammen med han nye her om dagen og ble flau da han forklarte en kompis (på telefon) at han kunne ikke bli med ut fordi han var ute med ei fin jente (det var meg.).

Så det sitter gode vibber i veggene på Crossroads – jeg anbefaler å ta en tur ved høve.

Sjokolade:

Der andre surfer porno surfer jeg matblogger. The food gawker er min siste oppdagelse, og det var da også der jeg oppdaget den geniale brownien som lages med bønner. Høres rart ut. Smaker godt. Her er oppskriften. Bør lages med sjokolade og valnøtter. Da blir den jo ikke så innmari sunn, men herregud, da.

Siden jeg ikke eier magemål var det kun med et nødskrik at jeg berga noen biter til kaffedaten min i dag. Håper hun vet å sette pris på det.

Oppdatering: Jeg glemte dem hjemme, så hun fikk aldri smake, stakkar. Neste gang!

Advertisements
 1. #1 by Astarkvedja on mars 18, 2011 - 9:16 am

  Slike jenter og han nye
  sittin’ in a tree
  K-i-s-s-i-n-g!

  Ha ei riktig fin helg!;)

  • #2 by slikejenter on mars 21, 2011 - 5:24 pm

   Takk sånn i etterkant og håper helga di var tilfredstillende på alle vis 🙂

 2. #3 by Elri on mars 18, 2011 - 10:53 am

  «I går spurte han om han kunne ta et bilde av meg og jeg besvimte nesten av glede og flauhet. Ok, digresjon avsluttet.» Haha!! Nyydelig! Virkelig fint, altså. Lykke til med kjærligheten. Finfin blogg.

  • #4 by slikejenter on mars 21, 2011 - 5:25 pm

   Tusen takk! Og jeg har vært og sneket inne hos deg, og det kommer jeg nok til å fortsette med. Kanskje jeg skal kommentere litt au 🙂

 3. #5 by sukkerspinnet on mars 18, 2011 - 12:53 pm

  Jeg stiller meg noe skeptisk til bønnebrownies, faktisk. Men om man skulle nå befinne seg i det eksprimentelle hjørnet, og det gjør man jo til tider, så står denne oppskriften nå på listen over fremtidige eksprimenteringer.

  • #6 by slikejenter on mars 21, 2011 - 5:28 pm

   Ja. JEg er så desperat gotesjuk i perioder, men prøver å begrense sukkerinntaket, come bikini season. bønnebrownie er nok ikke i kategori sjokoladefondanten på delicatessen, men absolutt noe å trøkke i seg en tirsdags ettermiddag 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: