En bukett Europa

De av dere som har bodd i utlandet er sikkert kjent med hvordan utlendingene samler seg i klikker. Lokalbefolkningen har nok med seg selv, og synes de sjenerende aksentene mister sjarmen veldig fort. La utlendingene være gebrokne sammen.

Jeg er i Europa-klikken (en av dem, i alle fall. Den gamle Europa-klikken. Den unge er… vel, yngre). Vi er oppsopet, fordi vi ikke er asiater (asiatene er så mange at de har sine egne klikker: Kina, Japan, Thailand…). Og vi er litt eldre enn den jevne universitetsstudent.

I Europa-klikken er vi nordmenn (nordkvinne, kun én strengt tatt, og det er meg), spanjoler, italienere, franskmenn, og en bulgarer. Spanjolene snakker akkurat like gebrokkent og dårlig engelsk som ventet. Men de vil gjerne prate og prøver så godt de kan. Nå de innimellom gir seg over og prater seg i mellom aner du hvordan språkbarrierer gjør at du bare får en smakebit av hvem en person er når dere ikke kan kommunisere på eget språk. Men innimellom er det tilløp til fantastiske Goddag mann økseskaft-tendenser. Til stor fornøyelse for Norge og Bulgaria. Frankrike skjønner det meste, men snakker med TJUKK aksent og begrenset ordforråd. Frankrike er nok mest begeistret for Spania og Italia, men ler godt av Norge innimellom, når representanten for landet viser seg å være alt annet enn flittig (som Spania f eks er), eller når vi diskuterer hvorfor Norge ikke er en del av Europa, unnskyld EU.

Det vi derimot ALLE ler godt av, ikke minst Italia, er denne:

Advertisements

 1. #1 by Tenkerbell on november 23, 2010 - 10:24 am

  Hohoho, fabelaktig 🙂

 2. #3 by smgj on november 23, 2010 - 10:34 am

  ah. Jeg tror du vil ha glede av denne bloggen
  http://ohlalacestlavie.wordpress.com/

  • #4 by slikejenter on november 23, 2010 - 1:14 pm

   Skal sjekkes ut. Takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: