Flaue flashbacks

Opplever du noen ganger at du plutselig husker veldig tydelig ting som har skjedd før? Jeg mener ikke store minner. Nei, jeg snakker om den type ting du har sagt eller andre har sagt til deg, ting du har glemt for lengst. Tror du. Ting som i øyeblikket virket helt naturlig og riktig, men nå, når du – plutselig – husker, framstår i all sin gru som pompøse, forferdelige, mykpornografiske eller alle de foregående.

Jeg satt på kontoret til min engelske veileder da jeg med ett plutselig fikk et flashback til en episode arkivert så langt ned i det underbevisste, at jeg tviler på om selv Freud hadde kunnet forklare triggerpunktet.

Jeg har sikkert drukket fem liter prosecco, jeg sitter i en sofa på en fest som i motsetning til meg selv er på nedadgående rus. Jeg sitter ikke alene, men sammen med en mann av den kunstneriske, intense typen. Vi flørter. Han sier:

Jeg ser jo at du er en veldig erotisk kvinne. Det gløder liksom av deg.

Disse ordene popper opp i hodet mitt mens jeg sitter med en notatblokk i fanget og nikker og sier yes, that’s interesting til min høygravide mentor. Jeg blir helt varm og flau innvendig. Veldig flau. Jeg vil skrike høyt, kaste meg ut av vinduet, eventuelt legge meg ned på gulvet og sparke som en trassig treåring.

I stedet kremter jeg og tar en slurk av vannflasken, setter vannet i halsen og hoster på meg et like knallrødt ansikt som jeg føler jeg burde ha.

Advertisements

,

 1. #1 by Kathleen on oktober 21, 2010 - 1:03 pm

  Haha, ja, av og til får jeg sånne flashbacks og jeg blir rød i trynet bare av det. Enda det er lenge siden osv.

  • #2 by slikejenter on oktober 22, 2010 - 10:24 am

   Jaja, det popper opp helt uavhengig av om det er fjorten dager siden, eller kanskje fem år. Ææææææh! Mentale bilder kan være skremmende klare noen ganger.

 2. #3 by astarkvedja on oktober 21, 2010 - 3:54 pm

  Å, jeg kjenner meg igjen. Jeg kjenner meg igjen så til de grader at jeg nesten rødmer her jeg sitter. Jeg får alt mulig skurr på hjernen. Flashbacks til diverse minner av ulik pinlighetsgrad. Tekststrofer. Facebookstatuser. Uforklarlige banale setninger. Heldigvis går det vanligvis greit å holde maska.

  • #4 by slikejenter on oktober 22, 2010 - 10:24 am

   Hadde man enda visst hva det var som lokka disse bildene fram. Men det virker helt vilkårlig.

   • #5 by astarkvedja on oktober 25, 2010 - 1:16 pm

    Jeg tror det er nisser. Små minnenisser som roter rundt i hodet ditt, merker når du kobler ut konsentrasjonen i et nanosekund og vips! Skurr og flauhet går på tomgang i hjernen din.

 3. #6 by Maria on oktober 23, 2010 - 12:12 am

  Slikt er tusen ganger verre enn fylleangst.

  • #7 by slikejenter on oktober 24, 2010 - 11:07 am

   Njaaa, det vet jeg ikke om jeg synes. KOmmer helt an på hvor raskt jeg greier å riste av meg tenken på at noen har sagt sånne ting til meg. Fylleangst kan derimot vare dritlenge. Selv om jeg har lest et sted at det er en slags kjemisk reaksjon i kroppen. Hjernen? Sånn at det er jeg flink til å rasjonalisere vekk. Men… omstendighetene må tas i betrakting…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: