Hjemmetanker

Det er rart med gamle venner. Man snakker kanskje ikke med dem på evigheter, og jeg mener år. Men så er det likevel ingen hindring i å ringe dem, si hei, jeg er hjemme, hva gjør du. Og plutselig sitter du i en sofa med en gammel venninne som du i utgangspunktet ikke har en pøkk til felles med lenger. Hun gjør det, du gjør det. Hun bor her, du bor der. Antall faktiske felles kjente har krympet betraktelig og krysningspunktene er forsvinnende få.

Men så er det samtidig en grunn til at dere en gang var venner. Og ingen rekker å bytte personlighet på et år. Eller ti. Så nå kan dere sitte i sofaen og le, ikke bare av gamle dager, men av det som skjer nå, episoder du forteller om, det hun sier. Og tryggheten i at dere kan være nesten som før selv om livene ser helt ulike ut – den er ganske spesiell.

Ganske fin.

Advertisements

, , ,

 1. #1 by Synline on juli 29, 2010 - 7:46 pm

  Jeg hadde besøk av en slik venninne i sofaen min nå i sommer. Alltid kjekt 🙂

 2. #2 by slikejenter on juli 30, 2010 - 10:52 am

  Veldig! det er så merkelig med de du har kjent lenge, «fra før», liksom. de vil alltid være venner på en helt egen måte.

 3. #3 by Elisabeth on juli 31, 2010 - 10:04 pm

  Det er så fint når man kommer over den der tidlig-20-årene-fasen hvor man tror at vennskapet er over fordi man ikke har noe felles lenger. Plutselig ser man at om hverdagen er forskjellig som bare rakkern, men den historien man har sammen overgår det som skiller.

  Hurra for gode, gamle venner!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: